Menu Sluiten

Mineralen


Mineralen

Mineralen zijn onmisbare componenten in het dieet van melkvee en vormen de ruggengraat van een uitgekiende melkvoeding voor een excellente start. Deze uitspraak kan niet voldoende worden benadrukt, gezien het belang van mineralen in het welzijn, de groei en de productiviteit van het vee. Het is intrigerend om te zien hoe de perceptie van mineralen en de rol ervan in dierenvoeding in de loop der jaren is geëvolueerd.

De laatste jaren neemt de aandacht voor sporenelementen toe. Deze subtiele verandering in focus is niet alleen te danken aan uitgebreider onderzoek naar de materie, maar ook aan het toegenomen gesprek op het melkveebedrijf zelf over sporenelementen. Het groeiende besef dat sporenelementen en vitaminen een essentiële rol spelen in verschillende metabole processen heeft het belang van deze componenten in de spotlight gezet. Ze zijn namelijk cruciaal voor een optimale diergezondheid en voor het bereiken van uitstekende dierprestaties.

Echter, zoals het vaak gaat met zaken van groot belang, is er een dunne lijn tussen voordeel en nadeel. Het voeren van de juiste hoeveelheid aan mineralen is niet altijd eenvoudig. Terwijl een tekort aan bepaalde mineralen duidelijk nadelig is, kan een overmaat aan sporenelementen het dier zelfs belasten. Hierin ligt een uitdaging voor melkveehouders en voedingsdeskundigen: het vinden van die perfecte balans.

Het is bekend dat het op de juiste manier verstrekken van mineralen de prestaties, gezondheid en efficiëntie van de veestapel aanzienlijk verbetert. Deze voordelen hebben ongetwijfeld bijgedragen aan de positieve houding ten opzichte van mineralenverstrekking. Dit heeft echter geleid tot een trend waarbij gehaltes in mineralenmengsels en rantsoenen soms excessief toenemen. Zo heeft de GD recent aangegeven dat koperverstrekking vaak te hoog ligt, wat resulteert in zorgwekkend hoge koperconcentraties in de lever.

In deze dynamische wereld van dierenvoeding, waar het streven naar uitmuntendheid en innovatie centraal staat, zijn er enkele bedrijven die zich onderscheiden. Trouw Nutrition, onlangs genomineerd voor de Trends Impact Awards 2023 in de categorie ‘Technologie’, is zo´n bedrijf. Met hun nominatie worden ze geprezen voor hun innovatieve benadering van de uitdagingen die de vierde industriële revolutie met zich meebrengt. 

Mocht u geïnteresseerd zijn in het verkennen van de oplossingen en innovaties die Trouw Nutrition te bieden heeft, dan kunt u Trouw Nutrition Benelux België vinden op Akkerhage 4, 9000 Gent. Voor directe communicatie zijn ze bereikbaar via email op benelux@trouwnutrition.com of telefonisch op +32 (0)9 243 91 20.

Info over mineralen

Gegevens over Mineralen

Samengevat, mineralen en een uitgekiende melkvoeding voor een excellente start zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het juiste evenwicht vinden in de verstrekking van deze essentiële componenten is de sleutel tot het waarborgen van diergezondheid en optimale prestaties. Met toegewijde bedrijven zoals Trouw Nutrition die de weg wijzen, kan de toekomst van de melkveesector er alleen maar rooskleurig uitzien.

Meer info over mineralen nu op www.trouwnutrition-benelux.com.

Tags

Mineralen Provincie Oost-vlaanderen | Mineralen Regio Gent | Mineralen |