Menu Sluiten

Behandeling Negatieve Energiebalans Koeien


Behandeling negatieve energiebalans koeien

Bij het opbouwen van een duurzaam landbouwsysteem zijn er veel factoren die in aanmerking komen, waaronder de gezondheid en het welzijn van onze veestapel. Een veelvoorkomend probleem dat de gezondheid van melkkoeien kan bedreigen, is de negatieve energiebalans bij koeien. Maar wat houdt dit precies in en hoe kunnen we dit effectief aanpakken?

Twee weken vóór het afkalven kunnen melkkoeien in een negatieve energiebalans terechtkomen. Dit fenomeen is het resultaat van de groei van het kalf, het begin van de biestproductie en een opmerkelijke daling van de drogestofinname. Het is vooral zorgwekkend voor koeien met een lichaamsconditiescore van 4 of meer. Eenmaal in deze staat van negatieve energiebalans beginnen melkkoeien hun lichaamsvet te mobiliseren. En als dit proces op grote schaal plaatsvindt, kan er een stofwisselingsprobleem ontstaan omdat de lever niet in staat is om de grote hoeveelheid vetzuren die uit het vetweefsel worden gemobiliseerd, efficiënt te verwerken.

De negatieve energiebalans koeien kan ook leiden tot klinische of subklinische ketose. Uit recent onderzoek blijkt dat subklinische ketose bij rundvee in feite veel vaker voorkomt dan klinische ketose. En deze vorm van ketose kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de drogestofopname, de gezondheid, de vruchtbaarheid en uiteindelijk de productiviteit van de lacterende koe.

Om deze problemen te verminderen of te voorkomen, is het van cruciaal belang om de drogestofopname na het afkalven te maximaliseren. Hier komt Farm-O-San Gluconomic in beeld. Wanneer koeien een negatieve energiebalans ervaren, is het essentieel om hen te voorzien van voldoende glucogene energie. Daarnaast biedt Farm-O-San Pro-Keto dieetvoer dat rijk is aan glucogene energie, waardoor de kans op het ontwikkelen van ketose verder afneemt. Maar na het afkalven is het ook essentieel om de koe zo snel mogelijk weer op de been te krijgen. Farm-O-San Reviva is een zeer smakelijke drank die rijk is aan calcium en energie. Het zorgt voor een snelle rehydratie en herstel van de mineralenbalans, waardoor de koe sneller herstelt en haar drogestofopname zo snel mogelijk kan maximaliseren.

Het mag dan ook geen verrassing zijn dat innovatieve benaderingen in de landbouwsector worden herkend en gewaardeerd. Trouw Nutrition, de pionier achter dergelijke producten, is voor de Trends Impact Awards 2023 genomineerd in de categorie ‘Technologie’. Deze erkenning beloont bedrijven die op innovatieve manieren de vierde industriële revolutie gebruiken om maatschappelijke en ecologische uitdagingen aan te gaan. Het project dat zij hebben ingediend, de ´Sustainable Farming´-aanpak, getuigt van hun toewijding aan het welzijn van zowel de boerderij als de koeien.

Mocht u interesse hebben in deze producten of meer willen weten over de inspanningen van Trouw Nutrition in deze sector, dan kunt u contact opnemen met Trouw Nutrition Benelux België. Ze zijn gevestigd aan de Akkerhage 4, 9000 Gent. Ze zijn te bereiken via email op benelux@trouwnutrition.com en telefonisch op +32 (0)9 243 91 20.

Info over behandeling negatieve energiebalans koeien

Meer informatie over Behandeling negatieve energiebalans koeien

Samengevat, de negatieve energiebalans bij koeien en het belang van het maximaliseren van de drogestofopname na het afkalven zijn cruciale onderdelen van het handhaven van een gezonde en productieve veestapel. Met innovatieve oplossingen en benaderingen zoals die van Trouw Nutrition kunnen boeren ervoor zorgen dat hun koeien gezond, gelukkig en productief blijven

Meer info over behandeling negatieve energiebalans koeien nu op www.trouwnutrition-benelux.com/.

Tags

Aanbeveling Behandeling Negatieve Energiebalans Koeien | Aanbod Behandeling Negatieve Energiebalans Koeien | Advies Behandeling Negatieve Energiebalans Koeien | Bedrijven Behandeling Negatieve Energie |