Menu Sluiten

Bestrijding Hittestress Bij Pluimvee Ouderdieren


Bestrijding hittestress bij pluimvee ouderdieren

Bestrijding Hittestress Bij Pluimvee Ouderdieren: Een Uitgebreide Gids

Hittestress is een veelvoorkomend probleem bij pluimvee ouderdieren, vooral in warme klimaten of tijdens hittegolven. Maar wat is hittestress precies en waarom is het zo schadelijk voor pluimvee? In deze blog duiken we dieper in het onderwerp bestrijding hittestress bij pluimvee ouderdieren, de tekenen van ongemak door hoge temperaturen en hoe men dit kan voorkomen en behandelen.

Pluimvee ouderdieren zijn uiterst gevoelig voor plotselinge temperatuurveranderingen. Als warm weer samenvalt met een periode van hoge luchtvochtigheid, kan dit leiden tot een sterke daling van de eiproductie en de eikwaliteit. Deze combinatie is niet alleen schadelijk voor de gezondheid van de dieren, maar kan ook de winstgevendheid van de boerderij negatief beïnvloeden.

Herkennen van Hittestress Bij Pluimvee Ouderdieren

Het tijdig herkennen van de symptomen van hittestress bij pluimvee ouderdieren is cruciaal om tijdig in te grijpen. Ouderdieren die hun lichaamstemperatuur niet goed kunnen regelen, vertonen de volgende tekenen van ongemak: ze tillen hun vleugels op, beginnen te hijgen, de voedselopname daalt en de waterconsumptie stijgt. Ook worden ze merkbaar minder actief. Als deze symptomen worden waargenomen, is onmiddellijke actie geboden.

Oplossingen en Producten voor Bestrijding Hittestress

Een van de oplossingen die kunnen helpen bij het bestrijden van hittestress bij pluimvee ouderdieren is het gebruik van specifieke voedingssupplementen. Farm-O-San AHS is zo´n product. Farm-O-San AHS is een zorgvuldig uitgebalanceerd product dat pluimvee ondersteunt bij warme temperaturen of een hoge vochtigheidsgraad. Het streven is het behoud van optimale prestaties van het pluimvee. De juiste balans aan electrolyten voorkomt uitdroging en stabiliseert de bloedwaarden.

Een ander product dat helpt bij de bestrijding van hittestress is NutriCool. NutriCool draagt bij aan het reduceren van de negatieve effecten van chronische hittestress. Dankzij de polyfenolen wordt de impact van oxidatieve stress op cellulair niveau gereduceerd. De natuurlijke osmoregulatoren zorgen voor een verbeterde vochthuishouding. Door de slimme samenstelling kan NutriCool de hele zomer veilig worden ingezet en worden de negatieve effecten van hittestress zoveel mogelijk gereduceerd zonder energie onnodig weg te leiden van dierprestaties.

Trouw Nutrition: Een Innovatief Bedrijf in de Bestrijding van Hittestress

Trouw Nutrition, recentelijk genomineerd voor de Trends Impact Awards 2023 in de categorie ‘Technologie’, heeft zich sterk geprofileerd op het gebied van innovatieve oplossingen voor de landbouw. Deze onderscheiding beloont bedrijven die op innovatieve wijze gebruikmaken van de vierde industriële revolutie om maatschappelijke en ecologische uitdagingen aan te pakken. Voor de Impact Awards diende Trouw Nutrition het ‘Sustainable Farming’-aanpak in als project.

Als iemand geïnteresseerd is in de diensten en producten van Trouw Nutrition, kan men het bedrijf vinden op Akkerhage 4, 9000 Gent. Men kan hen ook bereiken via email op benelux@trouwnutrition.com of telefonisch op +32 (0)9 243 91 20.

Info over bestrijding hittestress bij pluimvee ouderdieren

Gegevens over Bestrijding hittestress bij pluimvee ouderdieren

Samengevat

Bestrijding hittestress bij pluimvee ouderdieren is essentieel voor zowel de gezondheid van de dieren als de productiviteit van de boerderij. Door de tekenen van hittestress tijdig te herkennen en door het inzetten van innovatieve producten zoals Farm-O-San AHS en NutriCool, kunnen pluimveehouders het welzijn van hun dieren waarborgen en de negatieve effecten van hittestress verminderen. Trouw Nutrition, met hun genomineerde ´Sustainable Farming´-aanpak, speelt hierin een cruciale rol door het aanbieden van oplossingen en producten voor de hedendaagse uitdagingen in de pluimveesector.

Meer info over bestrijding hittestress bij pluimvee ouderdieren nu op www.trouwnutrition-benelux.com.

Tags

Aanbeveling Bestrijding Hittestress Bij Pluimvee Ouderdieren | Advies Bestrijding Hittestress Bij Pluimvee Ouderdieren | Bedrijven Bestrijding Hittestress Bij Pluimvee Ouderdieren | Bestrijding Hittes |