Menu Sluiten

Behandeling Tegen Streptokokken


Behandeling tegen streptokokken

Een streptokokkeninfectie bij varkens is een veelvoorkomend en zorgelijk probleem in de agrarische sector. Een infectie met deze bacterie kan bij varkens ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken en heeft grote gevolgen voor boeren en hun bedrijfsvoering. De symptomen ten gevolge van streptokokken zijn zeer divers. De meest voorkomende zijn hersenvliesontstekingen en gewrichtsontstekingen. Daarnaast kunnen de bacteriën onder andere bloedvergiftiging (met plotselinge sterfte), longontsteking, hartklepontsteking, overige ontstekingen en abortus veroorzaken.

De ervaring leert dat hoe beter de immuniteit van de biggen, hoe beter ze beschermd zijn tegen deze schadelijke bacterie. Maar het is niet alleen de immuniteit die telt. Problemen ten gevolge van streptokokken kunnen veroorzaakt worden door meerdere factoren. Hierbij denken we aan een PRRS-infectie, een tekort aan biest (colostrum), slechte voeding, een matige stalhygiëne of een verkeerde staltemperatuur. In recente uitbraken zagen experts mortaliteitscijfers van maar liefst 20 tot 30 bij getroffen varkenspopulaties. Dergelijke percentages wijzen op de ernst van de situatie en benadrukken het belang van preventie en behandeling.

Voeding speelt een cruciale rol in de preventie van deze infecties. Sturen op voeropname is één van de sleutels tot succes. Het realiseren van de juiste voeropname is vakmanschap. Daarbij is onder andere de smaak maar ook de deeltjesgrootte van belang. Door varkens na het spenen 1 kilo Milkiwean Spido van Trouw Nutrition te voeren, creëert men een geleidelijke voeropname en een veilig speenproces, met minder kans op sterfte én zonder in te boeten op prestatie. Milkiwean Spido dringt bovendien het antibioticagebruik verder terug, wat zeker een voordeel is gezien de nieuwe wet- en regelgeving.

Trouw Nutrition, dat onlangs genomineerd werd voor de Trends Impact Awards 2023 in de categorie ‘Technologie’, is altijd op zoek naar innovatieve oplossingen. Deze onderscheiding beloont bedrijven die op innovatieve wijze gebruikmaken van de vierde industriële revolutie om maatschappelijke en ecologische uitdagingen aan te pakken. Voor de Impact Awards diende Trouw Nutrition het ‘Sustainable Farming’-aanpak in als project, een bewijs van hun voortdurende inzet om de agrarische sector te ondersteunen en te innoveren.

Mensen die geïnteresseerd zijn in de producten of diensten van Trouw Nutrition, of die meer willen weten over het ‘Sustainable Farming’-project, kunnen Trouw Nutrition Benelux België vinden op Akkerhage 4, 9000 Gent. Ze zijn bereikbaar via email op benelux@trouwnutrition.com en telefoon op +32 (0)9 243 91 20.

Info over behandeling tegen streptokokken

De discipline van Behandeling tegen streptokokken

Samengevat, een streptokokkeninfectie bij varkens is een ernstige bedreiging die op meerdere fronten moet worden aangepakt. Van de immuniteit van de varkens tot de omgevingsfactoren, alles speelt een rol. Gelukkig zijn er innovatieve oplossingen en producten zoals die van Trouw Nutrition die helpen bij de preventie en behandeling van deze infecties.

Meer info over behandeling tegen streptokokken nu op www.trouwnutrition-benelux.com.

Tags

Aanbod Behandeling Tegen Streptokokken | Advies Behandeling Tegen Streptokokken | Bedrijven Behandeling Tegen Streptokokken | Behandeling Tegen Streptokokken Belgie | Behandeling Tegen Streptokokken Ge |